Geografic Travel meniu

INFORMAŢII UTILE

1. Ce este o autorulotă?

Autorulota este un autovehicul special construit, ce serveste in acelasi timp atat ca mijloc de transport, cat si ca spatiu de locuit. Este aşa zis o casa pe roti, construita in jurul unui autosasiu, de unde vine şi denumirea sub care mai este cunoscută şi anume de "motor-home".

In functie de model, acestea sunt echipate cu 4- 7 locuri pe scaune, 4-7 locuri de dormit, bucatarie (dotata cu aragaz, hotă, frigider, congelator, chiuveta, blat de lucru), baie (cabina de dus cu apa calda/rece, WC, chiuveta), spatii mari de depozitare, centrala termica pe gaz / diesel oferind astfel apa calda si caldura, panouri fotovoltaice, etc.

2. Autorulotele se pot folosi şi înafara campingurilor sau doar în campinguri?

Autorulotele noastre sunt concepute pentru a putea fi folosite atât în campinguri, unde pot fi conectate la curent electric, apă şi canalizare, dar şi înafara campingurilor sau off-camping (plajă, malul unui râu/lac, vârf de munte), având posibilitatea unei autonomii de aproximativ 2-3 zile şi dispunând de următoarele rezervoare :

 • Rezervor de carburant = 90 l
 • Rezervor de apa curata = 100 l
 • Rezervor de apa uzata = 100 l
 • Caseta de toaleta ecologica = 20 l
 • Butelii de gaz = 2 buc.

3. Autorulotele se pot folosi şi în sezonul rece sau doar vara?

Autorulotele noastre sunt special construite pentru a putea fi folosite atât vara cât şi în sezonul rece (toamnă, iarnă, primăvară), având pereţii, tavanul, pardoseala, instalaţiile şi rezervoarele izolate termic antiîngheţ şi fiind echipate cu centrale termice pe gaz, de mare capacitate, ce oferă apă caldă şi căldură. Astfel pot fi folosite în condiţii de confort deosebit, în orice anotimp, de la temperaturi -40 grade până la +50 grade.

4. Cu ce categorie pe permisul de conducere se pot conduce autorulotele?

Autorulotele disponibile în flota noastră actuală, se pot conduce cu permis de conducere categoria B, având MTMA (masa total maximă autorizată) de până în 3,5 to.

5. Pot părăsi teritoriul României cu autorulota?

Da. Se poate călători în orice tară din spaţiul UE.

6. Ce distanţă pot parcurge cu autorulota ? Există limită de km?

Nu impunem limită de km. Recomandăm totuşi să nu vă planificaţi distanţe prea mari pe zi, pentru că orice distanţă de peste 500 km/zi este obositoare.

7. Care este viteza de deplasare cu autorulota?

Având în vedere dimensiunile autorulotei, rezistenţa mare la înaintare şi centrul de greutate ridicat recomandăm următoarele viteze de deplasare:

 • Pe autostrăzi : 95-110 km/h
 • înafara autostrăzilor : 70-80 km/h

De asemenea trebuie acordată o atenţie deosebită şi recomandăm o viteză de deplasare cu cel puţin 10 km/h mai mică faţă de limita pe acel sector de drum pe : drumurile cu denivelări (apare fenomenul de tangaj), în curbe (apare fenomenul de ruliu), pe poduri sau la ieşirea din tunele (acţiunea laterală a vântului).

8. Care este consumul de carburant?

În funcţie de gradul de încărcare, de natura terenului (pantă/rampă), de direcţia vântului (în special frontal), de stilul de condus al conducătorului auto, o autorulotă poate inregistra un consum mediu între 8-10 litri / 100 km.

9. Poate conduce şi alt şofer autorulota, înafara celui declarat la semnarea contractului?

Da, autorulota poate fin condusa de orice persoana cu vârsta de min 35 ani si cu permis de conducere cat. B, cu o experienţă în conducere de min 5 ani. Nu limitam numarul de soferi per închiriere, totuşi trebuie să vă asiguraţi că persoana care va conduce autorulota este suficient de responsabilă şi experimentată, fiind vorba de un vehicul de mari dimensiuni (comparativ cu un autoturism).

10. Care sunt taxele de drum înafara României pentru autorulote?

Autorulotele sunt autovehicule speciale din categoria M1, la fel ca şi autoturismele. Astfel, în majoritatea ţărilor taxele de drum (vigneta) este la fel ca si autoturismele. ţările care aplică taxe separate de autostradă, tarifele pot fi cu 30% mai mari, comparativ cu autoturismele.

11. Există posibilitaţi de campare în România?

Da. In acest moment exista in mod oficial 57 camping-uri acreditate in Romania. O lista completă o puteţi găsi la acest link, multumită unor profesionişti în domeniu (dl. Dan Casandroiu -caruia ii multumim).

De asemenea, puteti campa "wild camping"; pur si simplu in natura, cu respectarea urmatoarelor precautii:

 • terenul pe care campati nu este proprietate privata;
 • terenul nu interzice camparea (unele rezervatii naturale, de exemplu);
 • nu deversati apele uzate sau caseta de toaleta in natura;
 • lasati locul de campare intact la plecare
 • va asigurati importriva animalelor salbatice in zona (ursul vine foarte frecvent datorita resturilor alimentare lasate afara noaptea);
 • terenul nu este moale sau nisipos (va veti infunda cu rulota sau autorulota).

12. Dacă sunt obosit şi nu mai pot continua, pot dormi în autorulotă într-o parcare?

Puteţi parca oriunde, autorulotele având regim de autoturism, însă, dacă de exemplu, doriţi să înnoptaţi într-o parcare pe autostradă, trebuie să ţineţi cont de următoarele aspecte:

 • nu aveţi voie să deschideţi veranda şi să scoateţi afară masa şi scaunele de camping. în acest caz se consideră campare în loc neamenajat şi veţi fi amendaţi de către poliţia din ţara respectivă (vin imediat să verifice, de îndată ce aţi parcat);
 • în anumite ţări din Europa, nu aveţi voie să consumaţi alcool în autorulotă, chiar dacă sunteţi în parcare iar daca perdelele nu sunt închise, se poate considera consum de alcool la volan şi puteţi fi amendaţi.
 • în majoritatea benzinăriilor din afara ţării sunt locuri special amenajate pt autorulote , care permit alimentarea cu apa, deversarea apelor uzate şi golirea casetei de toaletă, în mod gratuit; în România aceste facilităţi încă nu sunt prezente şi se obişnuieşte alimentarea cu apă în benzinării, golirea apelor uzate în reţeaua de canalizare.

13. A apărut o defecţiune la autorulotă. Ce pot face?

În cazul autorulotelor pot interveni, rareori, urmatoarele tipuri de defectiuni:

 • Defectiuni ale autovehiculului
 • Defectiuni ale sistemelor interioare/zonei de locuit

In cazul defectiunilor autovehiculului:

Autorulotele noastre sunt modele noi (2018) , improbabil sa se defecteze. Totusi, in cazul unei defectiuni, va rugam sa ne contactati imediat cu descrierea problemei. Daca autorulota nu poate fi deplasata, se apeleaza nr de asistenta rutiera europeana Citroen Camping-car Assistance (tel: 00800 08082424). Interventiile (remorcare, reparatie sub garantie europeana) sunt gratuite.

In caz de defectiuni ale spatiului de locuit/sistemelor interioare:

Va rugam consultati manualul de bord. In acelasi timp va rugam sa ne trimiteti un scurt mesaj pe Whatsapp, raspundem foarte prompt, indiferent de ora.

In peste 95 % din cazuri putem identifica si rezolva problema impreuna in mai putin de 2 minute.

14. Am avut un accident. Ce trebuie să fac?

In primul rand, trebuie sa va asigurati ca toti pasagerii sunt in siguranta si sa fie intr-un loc protejat. Apoi va rugam sa ne informati imediat, pe e-mail sau whatsapp, ce pagube au rezultat, daca autorulota este deplasabila si sa obtineti un raport de constatare de la organele abilitate (politie, etc).

Autorulotele noastre au asigurare Full casco (cu fransiza de 250 Eur/primul eveniment; 500 Eur / al doilea eveniment).

15. Autorulotele au asigurare?

Da. Avem atat asigurare RCA, cat si Casco valabila in intreaga Europa.

Anumite tari nu sunt incluse in polita de asigurare RCA (gen Albania, Bosnia, etc), aveti obligativitatea verificarii politei si a intocmirii unei polite separate la intrarea in tara respectiva.

16. Sunt în concediu cu autorulota şi aşi dori să prelungesc sejurul. Se poate?

Din pacate, in majoritatea cazurilor nu.

Inchirierile se fac cu o pauza de 4 ore si , cu exceptia unor cazuri exceptionale in care avem disponibilitate, nu putem prelungi rezervarea Dv.

17. Care este durata minimă de închiriere ? Dar cea maximă?

Durata minima de inchiriere este de 3 nopti , cu exceptia sezonului de vara (5 nopti).

Aveti si o limita pt durata maxima?

Da. Nu inchiriem pt perioade mai mari de 70 zile (din motive de verificari tehnice necesare periodic).

18. Cu cât timp înainte trebuie rezervată o autorulotă?

Va recomandam ca din momentul în care v-aţi hotărât să închiriaţi o autorulotă, sa ne contactati cât mai repede, deoarece perioadele de disponibilitate, mai ales pentru sezonul de vară se pot epuiza foarte repede, în decursul catorva zile sau ore.

Din experienţa noastră, pentru sezonul estival rezervările se fac cu 8-9 luni înainte, iar pentru lunile de iarnă cu 3-4 luni înainte. Nu preluam rezervări cu plecare sub 2 zile de la momentul rezervării (datorita procedurilor preliminare de verificare a clienţilor si alocare a autorulotelor).

19. Unde şi cum vă pot contacta?

Ne gasiti pe e-mail la office@geografictravel.ro ; telefon 0723-20.76.79 (Adrian -pt informatii generale, rezervari).

Pt o vizita/vizionare la sediul de preluare va aşteptăm cu o programare telefonica in prealabil în lipsa programarii telefonice nu putem onora intalnirea - din considerente de optimizare a timpului si de securitate a autovehiculelor stationate in incinta;

Prin programarea unei vizite la sediul nostru va dati consimtamantul in vederea preluarii de imagini prin intermediul sistemului de supraveghere existent, precum si de recunoastere automata a placutei de inmatriculare. Aceste informatii vor fi pastrate in evidenta noastra 12 luni.